Aiemmista kokkailuista jääkaappiin jäi vielä punajuuria ja halloumia, joten eilen pääsimme testaamaan torstaina Hesarissa ollutta punajuuripeston ohjetta. Seurasimme ohjetta muuten melko tarkkaan, mutta oliiviöljy unohtui kokonaan. Eipä tuo haitannut: punajuuri on sen verran kosteampaa kuin basilika, ettei öljyyn mielestämme ollut tarvettakaan. Laitoimme pestoon myös runsaasti ohjetta enemmän parmesanraastetta. Punajuuripesto maistui kummallekin kokkaajalle. Valmistuskin oli kaikin puolin helppoa, punajuurien keittely vaati tosin hieman kärsivällisyyttä (tuntui kestävän ikuisuuden!).



Punajuuripesto
2-3 hlölle

250 g  (n. 5 kpl) raakaa punajuurta
0,5 dl kuorittuja manteleita
0,5 dl parmesanraastetta
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä tai lisää parmesania
mustapippuria

Keitä kokonaiset punajuuret kuorineen kypsiksi, kuori ja pilko kulhoon. Lisää muut ainekset ja hienonna sauvasekottimella tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi täysjyväspagetin ja grillatun halloumin kera.


Grillattu halloumi

Viipaloi halloumi ja sivele kevyesti rypsiöljyllä. Paista paistinpannulla pari minuuttia per puoli, kunnes halloumi on saanut väriä. Tarjoile lämpimänä.