Näitä keksejä Santtu teki aiemmin yhtenään, ovat nimittäin superherkullisia ja lisäksi aika nopeita tehdä. Eli oivallista pikaleivottavaa. Hennan kesätyöt loppuvat huomenna, joten tällä kertaa keksit päätyvät työkavereiden suihin. Ohje on alun perin Fazerin, ja sitä on muokattu verrattain vähän. Jos et pidä näin suklaisista kekseistä, niin osan suklaasta voi korvata vaikkapa hasselpähkinä- tai mantelirouheella!



Suklaakeksit
monta kappaletta, riippuu koosta

250 g leivontaan sopivaa margista
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
250 g tummaa suklaata (osa voi myös olla maitosuklaata)
100 g valkoista leivontasuklaata

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Sekoita mukaan muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele seos taikinan joukkoon. Rouhi suklaat ja lisää rouheet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja painele palat litteiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä 200C
n. 10 min (mieluummin hieman alle, niin eivät kuivu liikaa).