Viime keskiviikkoisen ruokakurssin kenties vinkein anti, puolukkaketsuppi, pääsi viikonloppuna kotikokeiluun. Puolukkaketsuppi on nimensä mukaisesti puolukasta tehtyä ketsuppimaista kastiketta. Hillomaista elämystä ei kannata odottaa, vaan mielikuvat kannattaa suunnata puolukalta maistuvaan makaronilaatikon päälliseen. Voisin kuvitella tätä tarjottavan ravintoloissa, jotka mainostavat tekevänsä trendikästä kotiruokaa pienellä twistillä. Ohje on kirjasta Härkäpapua sarvista.



Puolukkaketsuppi

200 g puolukoita (2 dl survosta)
1 sipuli
300 g kesäkurpitsaa (voi jättää pois; me jätimme, koska kaapissa ei ollut)
0,5 dl sokeria
1 rkl omena- tai punaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
n. 0,25 tl chilijauhetta


Pilko sipuli ja kesäkurpitsa pieneksi hakkelukseksi. Survo puolukat. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Tarjoile kuten ketsuppia.