Vappubrunssille lähtee tänä vuonna mm. sienisaalaattia, viininlehtikääryleitä ja marjapiirakkaa. Marjapiirakan ohje löytyi kirjastosta lainatusta Kiskolan ja Miettusen Tofu-kirjasta. Makua ei ole vielä arvioitu, sillä nyt suunta brunssille!
Marjapiirakka
Pohja:
100 g tummansinistä Keijua
1 dl raakaruokosokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 pkt pehmeää (silken) tofua
1 dl raakaruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
5 dl marjoja (meillä mustikoita ja vadelmia)
Tee ensin pohja. Sekoita kiinteään rasvaan sokeri ja vehnäjauhot. Painele seos piirakkavuuan pohjalle ja paista 175 asteessa 5 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte: Sekoita tofu ja sokerit esimerkiksi sauvasekoitimella. Lisää lopuksi marjat. Ota pohja uunista ja lisää täyte. Jatka paistamista n. 30 minuuttia.