Vappubrunssille lähtee tänä vuonna mm. sienisaalaattia, viininlehtikääryleitä ja marjapiirakkaa. Marjapiirakan ohje löytyi kirjastosta lainatusta Kiskolan ja Miettusen Tofu-kirjasta. Makua ei ole vielä arvioitu, sillä nyt suunta brunssille!

 

Marjapiirakka

Pohja:

100 g tummansinistä Keijua

1 dl raakaruokosokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 pkt pehmeää (silken) tofua

1 dl raakaruokosokeria

1 tl vaniljasokeria

5 dl marjoja (meillä mustikoita ja vadelmia)

Tee ensin pohja. Sekoita kiinteään rasvaan sokeri ja vehnäjauhot. Painele seos piirakkavuuan pohjalle ja paista 175 asteessa 5 minuuttia. Tee sillä aikaa täyte: Sekoita tofu ja sokerit esimerkiksi sauvasekoitimella. Lisää lopuksi marjat. Ota pohja uunista ja lisää täyte. Jatka paistamista n. 30 minuuttia.