Vihanneslaarissa köllötellyt lantunpuolikas kohtasi loppunsa kookosmaidolla pehmennetyssä sosekeitossa. Päälle tein pikaisen rucolaöljyn, joka teki keitosta hieman kauniimpaa katsottavaa.
Keiton aineet ovat summittaisia, sillä juuresten suhteet eivät ole tärkeitä ja mausteitakin voi säätää hetken mieltymysten mukaan. Varaa keiton kanssa jotain pureskeltavaa; pähkinöitä, siemeniä tai krutonkeja.
Kookos-lanttusosekeitto
öljyä
sipuli
pari valkosipulinkynttä
ison appelsiinin kokoinen pala lanttua
pari porkkanaa
pari perunaa
kasvislientä
suolaa, pippuria
juustokuminaa
chiliä
hunajaa
pieni purkki kookosmaitoa
Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä ja kuullota siinä sipulit. Kuori ja pilko sillä välin lanttu, perunat ja porkkanat. Lisää juurekset ja sen verran kasvislientä (tai vettä+fondia), että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää myös ensimmäinen erä mausteita.
Keitä kypsäksi, soseuta ja lisää kookosmaito. Anna keiton kiehahtaa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.