Pekaani-puolukkakakku kuuluisi kenties paremmin joulukuuhun, mutta mikäänhän ei estä nauttimasta hyvästä kakusta tammikuussakaan. Tein tätä jo toisen kerran, ja kummallakin unohdin appelsiininkuoren. Kertooko se appelsiinin tarpeellisuudesta vai leipojan muistista? Toimii joka tapauksessa myös ilman. Ohje on repäisty Hesarista viime syksynä.

Pekaani-puolukkakakku

2,5 dl tuoreita tai jäisiä puolukoita
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,6 dl rypsiöljyä
1 dl maustamatonta jogurttia
2 tl raastettua appelsiininkuorta
2 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl jauhettua kardemummaa
1,5 dl kevyesti rouhittuja pekaanipähkinöitä


Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Sekoita sokerit, öljy, jogurtti, appelsiininkuori ja munat keskenään. Lisää puolukat.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, kardemumma ja pähkinät keskenään ja yhdistä puolukka-sokeriseokseen.
Kaada vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.