Viikuna-vuohenjuustopiirakka kuulosti jännittävältä, sillä en osannut etukäteen arvioida, maistuisiko lopputulos makealta vai suolaiselta. Piiras ei ollut kovin makea, mutta kävi silti ehdottomasti makeasta leivonnaisesta. Veimme piiraan juhliin, jossa leivonnainen teki hyvin kauppansa.

Ohje on Nurmen, Vahteran ja Rantalan kirjasta Mojo (jonka saimme pari vuotta sitten).

 

Viikuna-vuohenjuustopiirakka

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja

100 g huoneenlämpöistä voita

2 rkl vettä

suolaa

Täyte:

1 rs vuohenjuuustoa (tuorejuusto)

2 kananmunaa

3 rkl sokeria

5-6 tuoretta viikunaa

sokeria viikunoille

Tee ensin taikina. Sekoita monitoimikoneessa tai vatkaimella vehnäjauhot, voi, vesi ja suola, kunnes taikina on kiinteä pallo. Kääri taikina kelmuun ja siirrä pariksi tunniksi jääkaappiin.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Sekoita vuohenjuustoon munat ja sokeri. Levitä seos pohjan päälle. Leikkaa viikunat neljään osaan ja pyörittele sokerissa. Aseta viikunat juustoseokseen tasaisin välein. Paista piirasta uunissa n. puoli tuntia, kunnes piiras on hieman saanut väriä.