Pidän karviaisista todella paljon, mutta niiden käyttäö ruuanlaitossa ja leivonnassa jää usein vähäiseksi. Tällä kertaa sytytti, ja tein niistä kardemummalla ja manteleilla maustettua kaurapaistosta.

Karviaispaistos

n. 5 dl karviaisia
1 rkl perunajauhoja
1 rkl muscovadosokeria
50 g voita
0,5 dl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
2 dl kaurahiutaleita
0,5 tl jauhettua kardemummaa
pieni kourallinen manteleita

vaniljajäätelöä tarjoiluun

Poista karviaisista halutessasi karat ja siirrä uunivuokaan. Sekoita joukkoon ruokalusikallinen perunajauhoa ja muscovadosokeria.

Sulata voi ja lisää siihen sokeri, kaurahiutaleet, kardemumma sekä pilkotut mantelit. Kaada seos karviaisten päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.