Teimme paluun vuoden takaiseen Ranskan-matkaan Välimäen lämpimällä vuohenjuustosalaatilla, joka löytyi kirjastosta lainatusta Ruokaa Ranskasta-kirjasta. Kirjassa on jännä ristiriita kuvien ja reseptien välillä; esimerkiksi tässä reseptissä on tomaattia, jota kuvassa ei näy lainkaan. Sen sijaan ohjeessa ei ole mainittu halaistua sanaa kuvassa näkyvistä pähkinöistä! Salaatti oli joka tapauksessa hyvää, ja toimii varmasti kummin päin vaan.
Lämmin vuohenjuustosalaatti
300 g vuohenjuustoa
8 viipaletta patonkia
oliiviöljyä
hunajaa (ehdoton!)
balsamicoa
mustapippuria ja suolaa
Salaatti:
erilaisia salaatteja (esim. tammenlehti ja rucola)
oliiviöljyä
balsamicoa
mustapippuria ja suolaa
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
basilikaa tai meidän tapauksessa ketunleipiä
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Sivele leivät öljyllä, nosta päälle juustokiekot ja kuumenna grillivastuksen alla kauniin kullanruskeiksi. Valuta valmiiden leipien päälle hunajaa ja balsamicoa. (Jos hunaja on kiinteää, lämmitä sitä hetki mikrossa.) Mausta suolalla ja pippurilla.
Rakenna salaattipohja. Mausta salaatinlehdet öljyllä ja balsamicolla. Leikkaa päälle tomaatit ja punasipulit, ja asettele niiden päälle vuohenjuustoleivät. Koristele basilikalla/ketunleivillä.