Teimme paluun vuoden takaiseen Ranskan-matkaan Välimäen lämpimällä vuohenjuustosalaatilla, joka löytyi kirjastosta lainatusta Ruokaa Ranskasta-kirjasta. Kirjassa on jännä ristiriita kuvien ja reseptien välillä; esimerkiksi tässä reseptissä on tomaattia, jota kuvassa ei näy lainkaan. Sen sijaan ohjeessa ei ole mainittu halaistua sanaa kuvassa näkyvistä pähkinöistä! Salaatti oli joka tapauksessa hyvää, ja toimii varmasti kummin päin vaan.

Lämmin vuohenjuustosalaatti

300 g vuohenjuustoa

8 viipaletta patonkia

oliiviöljyä

hunajaa (ehdoton!)

balsamicoa

mustapippuria ja suolaa

Salaatti:

erilaisia salaatteja (esim. tammenlehti ja rucola)

oliiviöljyä

balsamicoa

mustapippuria ja suolaa

2 tomaattia

1 pieni punasipuli

basilikaa tai meidän tapauksessa ketunleipiä

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi. Sivele leivät öljyllä, nosta päälle juustokiekot ja kuumenna grillivastuksen alla kauniin  kullanruskeiksi. Valuta valmiiden leipien päälle hunajaa ja balsamicoa. (Jos hunaja on kiinteää, lämmitä sitä hetki mikrossa.) Mausta suolalla ja pippurilla.

Rakenna salaattipohja. Mausta salaatinlehdet öljyllä ja balsamicolla. Leikkaa päälle tomaatit ja punasipulit, ja asettele niiden päälle vuohenjuustoleivät. Koristele basilikalla/ketunleivillä.