Vaikka suurin osa uusista perunoista tulisikin syötyä perinteiseen tapaan, kannattaa mielestäni hyödyntää parasta perunasesonkia tekemällä myös erilaisia perunasalaatteja. Alla olevaan perunasalaattiin sain idean jostain lehdestä. Hyviä perunoita, maukasta artisokkaa ja kesänmakuisia kirsikkatomaatteja yhdistettynä yrttikastikkeeseen; ei voi mennä pieleen!
Peruna-artisokkasalaatti
uusia perunoita keitettynä ja jäähdytettynä
latva-artisokan sydämiä (valitse laadukkaita, mieluiten marinoituja lasipurkkiin säilöttyjä)
kirsikkatomaatteja
punasipulia varsineen
Kastike:
oliiviöljyä
sitruunamehua
tuoretta basilikaa, persiljaa ja muita tuoreita yrttejä
valkosipulia
mustapippuria ja suolaa
Aloita keittämällä ja jäähdyttämällä uudet perunat. Valmista sen jälkeen kastike soseuttamalla sauvasekoittimella iso tukko yrttejä, pieni valkosipulinkynsi, reilu määrä oliiviöljyä ja pienempi osa sitruunamehua. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
Pilko salaatin ainekset sopiviksi paloiksi ja sekoita joukkon kastike.