Marokon appelsiineihin tuli kanelia, hunajaa ja paahdettua mantelia. Ihanaa kun kaupasta saa Jaffoja, ne on parhaita! Ohje on Bergenströmien kirjasta Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla.

Marokolaiset appelsiinit

25-50 g kuorellisia manteleita tai mantelirouhetta

1-2 rkl hunajaa

2 mehukasta appelsiinia (Jaffa)

kanelia

tomusokeria

Rouhi mantelit. Paahda niitä kuivalla pannulla, kunnes mantelit alkavat tuoksua ja saavat väriä. Lisää hunaja ja sekoita pari minuuttia, kunnes hunaja on täysin sulanut. Kaada mantelirouhe voipaperin päälle jähmettymään. Mantelirouheesta kannattaa tehdä mahdollisimman ohut levy.

Leikkaa appelsiineista kuori ja valkoinen osa pois. Viipaloi appelsiinit ja asettele lautaselle. Ripottele päälle kanelia ja tomusokeria. Lisää lopuksi hunaja-manteliseos. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa tai sellaisenaan.