Appelsiinijuustokakun ohje on julkaistu Hesarin jouluresepteissä, mutta minun mielestäni se sopi aivan hyvin pääsiäiseenkin. Juuri nyt on oikea aika nauttia sitrushedelmistä, kun oma pakastin alkaa olla tyhjä, eikä kesän marjojen ja hedelmien yltäkylläisyyden kausi ole vielä alkanut. Jos kaipaa kakun päälle koristeita, voi vinkkiä hakea alkuperäisohjeesta.

Appelsiini-juustokakku

Pohja:
200 g piparkakkuja
70 g voita tai margariinia
Täyte:
3 munaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 appelsiinin kuorta
1 dl appelsiinimehua (meillä vähän yli desi appelsiinimehua ja muutama ruokalusikallinen sitruunamehua)
250 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
Rouhi piparkakut, sulata rasva ja sekoita taikinaksi. Painele irtovuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Vaahdota munat ja tomusokeri. Raasta appelsiinin kuoret hienoksi. Lisää kuorisilppu, mehu, tuorejuusto ja rahka. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle.
Paista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja irrota lopuksi vuoasta.