Viime kesänä oli eräissä juhlissa tarjolla huippuhyvää perunasalaattia, ja juhlien päätteeksi nappasinkin kyseisen salaatin ainesosaluettelon mukaani. Vaikka en muuten sinapista niin välitä, on se aivan ehdoton juttu tässä perunasalaatissa. Sinappia tulee kastikkeesta noin puolet, ja loput on sitten maun mukaan öljyä, etikkaa ja sitruunamehua. Alkuperäisohjeessa oli myös jauhettua korianteria, mutta sen me jätimme väliin.
Perunasalaatti
kiinteitä perunoita
punasipulia
valkosipulia
kapriksia
dijon-sinappia
valkoista balsamicoa (tai muuta vaaleaa viinietikkaa)
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
persiljaa
Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi ja keitä kypsiksi. Jäähdytä perunat haaleiksi. Pehmitä minuutti-pari punasipuli- ja valkosipulisilppua pannulla öljyssä, älä paista. Sekoita (esim. pienessä pullossa) sekaisin dijon-sinappi, balsamico, sitruunamehu ja oliiviöljy. Maista ja lisää aineita tarpeen mukaan. Sekoita perunat, sipuliseos, kaprikset ja kastike. Mausta suolalla, mustapippurilla ja persiljalla. Anna maustua vähintään puoli tuntia.