Tällä salaatilla piti osallistua tammikuun ruokahaasteeseen, mutta laiska bloggaaja ei aivan ehtinyt mukaan. Tässä kuitenkin hitunen latinalaista Amerikkaa, por favor!
Avokado-kvinoasalaatti
2 dl kvinoaa
1-2 avokadoa
2-3 tomaattia
puolikas kurkku
pala suuresta punasipulista
1-2 valkosipulinkynttä
kourallinen persiljaa tai korianteria
1 limetti
reilusti oliiviöljyä
pari rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Huuhtele kvinoa ja keitä se ohjeen mukaan kypsäksi. Puolita limetti ja purista toinen puolikas. Valuta kvinoa, ja lisää siihen limettimehu, oliiviöljy, valkoviinietikka, suola, mustapippuri ja reilusti "kuumaa Etelä-Amerikkaa". Anna kvinoan jäähtyä. Pilko muut ainekset sopiviksi suupaloiksi, ja sekoita kvinoan joukkoon. Tarjoile salaatti limettilohkojen kanssa.
*blogilahja