Tällä salaatilla piti osallistua tammikuun ruokahaasteeseen, mutta laiska bloggaaja ei aivan ehtinyt mukaan. Tässä kuitenkin hitunen latinalaista Amerikkaa, por favor!

Avokado-kvinoasalaatti

2 dl kvinoaa

1-2 avokadoa

2-3 tomaattia

puolikas kurkku

pala suuresta punasipulista

1-2 valkosipulinkynttä

kourallinen persiljaa tai korianteria

1 limetti

reilusti oliiviöljyä

pari rkl valkoviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

kuumaa Etelä-Amerikkaa*

Huuhtele kvinoa ja keitä se ohjeen mukaan kypsäksi. Puolita limetti ja purista toinen puolikas. Valuta kvinoa, ja lisää siihen limettimehu, oliiviöljy, valkoviinietikka, suola, mustapippuri ja reilusti "kuumaa Etelä-Amerikkaa". Anna kvinoan jäähtyä. Pilko muut ainekset sopiviksi suupaloiksi, ja sekoita kvinoan joukkoon. Tarjoile salaatti limettilohkojen kanssa.

*blogilahja