Rapsakassa porkkanasalaatissa oli paljon pilkottavaa, mutta lopputulos oli hauska. Ohje Bergenströmien kirjasta Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla.
Rapea porkkana-siemensalaatti
5 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
100 g paahdettuja auringonkukansiemeniä
4-5 porkkanaa ohuenohuina suikaleina
punaviinietikkaa
oliiviöljyä
suolaa
Paahda siemenet paistinpannussa ilman rasvaa, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Siirrä paahtuneet siemenet salaattikulhoon jäähtymään.
Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi, hienoiksi tikuiksi. (Bergenströmien mukaan hienosti leikatut porkkanat ovat tämän salaatin kannalta oleellisia, ja itse olen samaa mieltä. Porkkanoiden leikkaaja, eli Santtu, olisi kannattanut suurempikokoisia paloja.)
Sekoita porkkanatikut, paahdetut siemenet, etikka, oliiviöljy ja suola. Tarjoile heti.