Lehdet pursuavat tammikuussa erilaisia arkiruokia, ja mekin aloitimme arkisella linjalla. Arkihan ei tarkoita tylsää ruokaa, vaan voi olla vaikka kuinka maistuvaa. Meidän arkiruokamme tarkoittaa usein nopeasti valmistuvaa. Ohje on Joanna Farrown kirjasta Kasvisruokaa 30 minuutissa, ja suunnilleen puolessa tunnissa tämän voikin valmistaa.
Papupata
oliiviöljyä
sipuli
porkkana
pari valkosipulinkynttä
puolikas paprika
2 laakerinlehteä
0,5 rkl paprikajauhetta
3 rkl tomaattipyreetä
pieni purkki (150-200 g) kookosmaitoa
100 g tomaattimurskaa
(kasvislientä)
purkillinen kidneypapuja huuhdottuna ja valutettuna
50-75 g suolattomia cashewpähkinöitä
mustapippuria ja suolaa
Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Siirrä sivuun ja lisää pannulle öljyä. Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkanat, ja paista pannussa viitisen minuuttia. Pilko paprika ja lisää pannuun pariksi minuutiksi. Lisää sen jälkeen loput aineet cashewpähkinöitä lukuun ottamatta, anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää lopuksi pähkinät, ja tarjoile ohran tai riisin kanssa.