Lehdet pursuavat tammikuussa erilaisia arkiruokia, ja mekin aloitimme arkisella linjalla. Arkihan ei tarkoita tylsää ruokaa, vaan voi olla vaikka kuinka maistuvaa. Meidän arkiruokamme tarkoittaa usein nopeasti valmistuvaa. Ohje on Joanna Farrown kirjasta Kasvisruokaa 30 minuutissa, ja suunnilleen puolessa tunnissa tämän voikin valmistaa.

Papupata

oliiviöljyä

sipuli

porkkana

pari valkosipulinkynttä

puolikas paprika

2 laakerinlehteä

0,5 rkl paprikajauhetta

3 rkl tomaattipyreetä

pieni purkki (150-200 g) kookosmaitoa

100 g tomaattimurskaa

(kasvislientä)

purkillinen kidneypapuja huuhdottuna ja valutettuna

50-75 g suolattomia cashewpähkinöitä

mustapippuria ja suolaa

Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Siirrä sivuun ja lisää pannulle öljyä. Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkanat, ja paista pannussa viitisen minuuttia. Pilko paprika ja lisää pannuun pariksi minuutiksi. Lisää sen jälkeen loput aineet cashewpähkinöitä lukuun ottamatta, anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää lopuksi pähkinät, ja tarjoile ohran tai riisin kanssa.