Vaikka alla olevan piiraan ulkonäkö ei kovin kummoinen ole, on maku aivan mahtava. Yhtä aikaa makea ja kirpeä, täyteläinen ja kevyt. Ohje Bergenströmien kirjasta Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla.

Limettipiiras

Taikinaan:

2,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl sokeria

150 g voita

Täytteeseen:

4-5 limetin mehu (=1 dl tai hitusen yli)

3 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

Tee ensin taikina. Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Mittaa jauhot, sokeri ja kuutioitu voi kulhoon. Sekoita nopeasti taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin sormin piirasvuokaan (halk. 24 cm). Pistele pohja haarukalla ja siirrä jääkaappiin. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja esipaista pohjaa 10-15 minuuttia.

Purista limeteistä desin verran mehua. Vatkaa yhteen munat, sokeri ja kerma. Lisää lopuksi limettimehu ja sekoita. Kaada seos esipaistetulle pohjalle ja paista vielä 30 minuuttia. Alenna lämpö 160 asteeseen, kun paistoaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia.  Tarjoile kylmänä.