Itse tehty (tai jonkun muun itse tekemä) sienisalaatti on ihan parasta. Tein sitä ensimmäisen kerran tänä syksynä, kun järjestimme ex tempore lettukestit. Tuolloin siitä tuli täydellistä, mutta nyt otettiin hieman takapakkia. Käytimme pakastettuja kangasrouskuja, joista irtoaa runsaasti vettä sulaessa. En puristanut rouskuja kovinkaan huolellisesti, ja siksi sienisalaatin koostumus oli hieman turhan löysä. Muuten maussa ei ollut  vikaa,  mikä kuitenkin on tärkeintä.

Jos ei tule enää ensi viikolla kirjoiteltua, niin hyvää joulua kaikille jo näin etukäteen!


Sienisalaatti

1 l tuoreita kangasrouskuja

pala isosta punasipulista

1 prk smetanaa

pari rkl kermaviiliä tai creme fraichea

mustapippuria

suolaa

(hitunen valkopippuria)

etikkaa (meillä Rajamäen yrtti-valkoviinietikkaa)

Esikäsittele tuoreet kangasrouskut: Keitä rouskuja 5-10 min väljässä vedessä, huuhtele kylmällä vedellä, valuta ja anna jäähtyä. (Jos et käytä sieniä heti, niin ne säilyvät mainiosti pakastettuna.)

Pilko käyttövalmiit rouskut pieneksi hakkelukseksi. Hienonna myös pala sipulia terävällä veitsellä. Sekoita kaikki ainekset, maista, ja säädä maun mukaan. Anna makujen tasaantua tovi jääkaapissa ennen tarjoilua.