Alla olevat keksit saattavat harjaantumattomaan silmään näyttää palaneilta, mutta totuus piilee mustikkajauheessa, joka värjäsi suklaa-kaurakeksit lähes mustiksi. Mustikkajauhe on oiva keksintö esimerkiksi jogurtin tai puuron kanssa, mutta kekseihin maku oli turhan mieto. Kekseissä kuivatut mustikat toimisivat varmaankin jauhetta paremmin, vaikka maistuivat kaurakeksit näinkin. Keksitaikinan pohja on täältä.

Mustikka-kaurakeksit

noin 30 kpl (3 pellillistä)

100 g sulatettua voita
1,5 dl sokeria (meillä Dansukkerin luomuruokosokeria*)
2,5 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttihiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
15 g mustikkajauhetta (meillä Biokian mustikkajauhetta*)
50 g tummaa suklaata rouhittuna
1 tl soodaa
1 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda maitoon ja lisää se lopuksi taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteessa 7-10 min. Huomaathan, että keksit laajenevat huomattavasti uunissa. Ohjeen annos kannattaa paistaa kolmessa erässä.

*) blogilahjoja