Punajuuripihvit ovat tyypillisesti raastepohjaisia, mutta nyt silmään sattui vähän erilainen resepti. Lainasin kirjastosta Kuuluisa kasviskeittokirja 2:sen, jossa näyttelijä Antti Luusuaniemi tarjoili punajuuripihvejä kantarellihöystöllä. Raastamisen sijaan punajuuret viipaloitiin, ja viipaleet leivitettiin perinteiseen tapaan korppujauhoilla.

Punajuuripihvit

neljälle

5 isoa punajuurta

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

2 dl korppujauhoja

suolaa

valkopippuria

öljyä

Keitä punajuuret napakoiksi (al dente), n. 40 minuuttia. Kuori ja viipaloi jäähtyneet punajuuret noin puolen sentin paksuisiksi. Tee linjasto: ensimmäiseen kippoon vehnäjauhoja, toiseen sekoitettu kananmuna ja viimeiseen korppujauhoja joihin on sekoitettu suolaa ja valkopippuria. Upota viipaleet kauttaaltaan ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Kuumenna reilu tilkka öljyä pannulla. Paista pihvejä, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan. Tarjoile heti.