Appelsiinilla maustettu porkkanasosekeitto kuulostaa ihanalta, mutta meidän keitostamme ei tullut järin hyvää. Puristimme keittoon vain yhden appelsiinin, mutta se onnistui silti peittämään alleen kaikki muut maut. Vähemmällä appelsiinilla maku olisi voinut olla parempi, joten julkaisen ohjeen kuitenkin täällä Pannussa.  Ohje on alun perin Kuuluisa kasviskeittokirja 2:sta.

Appelsiinilla maustettu porkkanakeitto

4 hlölle

öljyä
2 sipulia
4-8 valkosipulinkynttä
1 purjo
500g porkkanoita
500 g tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
1(-2) appelsiinin mehu ja raastetut kuoret
suolaa
mustapippuria

Paloittele kuoritut porkkanat, sipuli, valkosipuli ja purjo. Kuumenna kattilassa öljyä ja kuullota sipulit ja valkosipulit kevyesti. Lisää porkkanat ja purjot ja jatka kuullottamista viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio, mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Keitä, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.  Soseuta ainekset sauvasekoittimella ja lisää tarvittaessa vettä. Raasta appelsiinien oranssi kuori (varo valkoista) ja purista mehu. Mausta keitto appelsiinien mehulla ja kuorilla.