Hyväksi havaittu keittolinja jatkuu vuohenjuusto-bataattisosekeiton merkeissä. Tämänkertainen keitto on à la Santtu, minkä huomaa mm. siitä, että sipulit ja chilit on paistettu erikseen öljyssä ja sokerissa, ja että keittoon on upotettu sekä kermaa että vuohenjuustoa. Vuohenjuustolle vastaan potkii yksi punainen chili. Lopputulos ei näillä spekseillä voi olla muuta kuin loistava!

Vuohenjuustolla piristetty kasviskeitto

1 iso sipuli
2tl sokeria
3 pientä tai 1 iso bataattia
perunaa (saman verran kuin b:tia)
2 porkkanaa
1 punainen chili
valkosipulia
suolaa
2 dl ruokakermaa
vuohenjuustoa maun mukaan
vettä
basilikaa koristeluun

Kuori ja pilko kaikki vihannekset. Poista chilistä siemenet ja valkoinen osa ja pilko pieneksi. Keitä juurekset suolavedessä. Paista sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä, lisää loppuvaiheesa sokeri. Kaada melkein kaikki keitinvesi erilliseen astiaan. Lisää chili ja sipulit, ruokakerma ja vuohenjuusto. Soseuta, ja lisää tarvittaessa sivuun laitettua keitinvettä. Tarjoile basilikan kanssa.