Saimme jokin aika sitten tutuiltamme pussillisen aivan mielettömän hyvänmakuisia viikunoita, joita he puolestaan olivat saaneet ulkomaantuliaisina. Viikunat eivät olleet kuivattuja eivätkä tuoreita, vaan jotain siltä väliltä: pehmeitä, makeita ja meheviä. Osan nautimme ihan sellaisenaan, ja osan laitoimme alla olevaan salaattiin. Salaatissa viikunaa komppaa vuohenjuusto, ja salaattikastikkeessa maistuu sitruuna.

Viikuna-vuohenjuustosalaatti

erilaisia salaatteja

rucolaa

cashewpähkinöitä

vuohenjuustoa

(puoli)kuivattuja viikunoita

Salaatinkastike:

oliiviöljyä

valkoviinietikkaa

sitruunaa

hunajaa

mustapippuria, suolaa

Sekoita pienessä suljettavassa pullossa salaatinkastikkeen kaikki ainekset. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Jäähdytä pähkinät.

Sekoita salaatteihin ja rucolaan salaatinkastike. Lisää päälle puolitetut viikunat, paloiteltu vuohenjuusto ja pähkinät.