Saimme jokin aika sitten tutuiltamme pussillisen aivan mielettömän hyvänmakuisia viikunoita, joita he puolestaan olivat saaneet ulkomaantuliaisina. Viikunat eivät olleet kuivattuja eivätkä tuoreita, vaan jotain siltä väliltä: pehmeitä, makeita ja meheviä. Osan nautimme ihan sellaisenaan, ja osan laitoimme alla olevaan salaattiin. Salaatissa viikunaa komppaa vuohenjuusto, ja salaattikastikkeessa maistuu sitruuna.
Viikuna-vuohenjuustosalaatti
erilaisia salaatteja
rucolaa
cashewpähkinöitä
vuohenjuustoa
(puoli)kuivattuja viikunoita
Salaatinkastike:
oliiviöljyä
sitruunaa
hunajaa
mustapippuria, suolaa
Sekoita pienessä suljettavassa pullossa salaatinkastikkeen kaikki ainekset. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Jäähdytä pähkinät.
Sekoita salaatteihin ja rucolaan salaatinkastike. Lisää päälle puolitetut viikunat, paloiteltu vuohenjuusto ja pähkinät.