Kokeilin pitkästä aikaa tehdä mysliä. Se oli niin helppoa ja nopeaa, etten näe enää yhtään syytä sille, miksi meidän kannattaisi ostaa valmiita myslisekoituksia, joissa on aina jotain "turhaa". Itse tehtynä saa juuri sitä mitä haluaa, eli minun tapauksessani paljonpaljon pähkinöitä, manteleita ja siemeniä. Ei enää maissihiutaleita tai riisimuroja Lettupannulan mysliin!

Alla oleva ohje on yhdistelmä Suolaa&Pippuria ja Kemikaalicocktailia. Alla oleva mysli säilyy luultavasti ainakin parisen viikkoa hyvänä, mikäli säilytät sitä kaapissa pelti- tai pahvirasiassa.

Mysli ihan ite

2,5 dl kaurahiutaleita

2,5 dl 4-viljan hiutaleita

2,5 dl spelttihiutaleita

2,5 dl kauraleseitä

3,5 dl erilaisia pähkinöitä ja manteleita

1,5 dl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl kanelia

1 dl rypsiöljyä

2 rkl hunajaa (jos käytät kiinteää, sulata se mikrossa)

puoli pakettia rusinoita

Pilko pähkinät ja mantelit hieman pienemmiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet rusinoita lukuun ottamatta. Sekoita rypsiöljy ja hunaja keskenään, ja kääntele seos mysliin. Paahda 175-asteisessa uunissa vartin. Kääntele mysliä pari kertaa paahdon aikana, jottei mikään pääse palamaan. Lisää valmiiseen mysliin rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä.