Kävimme tällä viikolla kesän/syksyn ensimmäisellä sienireissulla, ja saimme saaliiksi puolisen litraa kantarelleja. Tuoreiden sienien ilmestyttyä metsiin totesin, että on korkea aika käyttää myös viimeiset pakkaseen säilötyt suppikset (eli suppilovahverot).

Koskenlaskijalla maustettu suppilovahverokeitto

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

rypsiöljyä

n. 1 l suppilovahveroita

muutama desi kasvislientä

mausteita (meillä meni tällä kertaa lähinnä mystistä pohjolaa)

n. 1/2 paketti Koskenlaskijaa (tai muuta sulatejuustoa)

mustapippuria, suolaa

päälle hyvää oliiviöljyä ja jotain raksuvaa (meillä kevyesti suolattuja kurpitsansiemeniä)

Jos käytät tuoreita suppilovahveroita, aloita niiden paistamisesta. Paista käsitellyt sienet öljyssä kasarin pohjalla. Lisää loppuvaiheessa sipuli- ja valkosipulisilppu, ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat kunnolla kuullottuneet. Lisää kasvislientä/vettä sen verran, että saat soseutettua keiton vaivattomasti. Mausta, ja lisää lientä tarpeen mukaan. Kun keitto kiehuu uudemman kerran, lisää sulatejuustopalaset. Sekoita ja odota, että sulatejuusto sulaa. Nauti hyvän leivän kanssa.