Enoni vaimo osaa tehdä huiman hyvää mustikkakukkoa. Vaikka edellisestä maistamiskerrasta on aikaa luultavasti yli 10 vuotta, on maku jäänyt elävästi mieleen. Tänä keväänä päätin viimein itsekin kokeilla mustikkakukon tekoa. Siitä tuli aivan mielettömän hyvää! Namnam. Ruistaikina oli hieman haasteellinen kaulittava, mutta muuten valmistus oli nopeaa ja helppoa. Kannattaa kokeilla!

Mustikkakukko

2 ahmatille

Taikina:

100 g leivontaan sopivaa margariinia

0,8 dl sokeria

2 dl ruisjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

0,25 dl sokeria

4 dl mustikoita (voi olla enemmänkin, jos astiaan mahtuu)

2 rkl perunajauhoja

Tee ensin taikina. Sekoita kylmään margariiniin sokeri, ruisjauhot ja leivinjauhe. Voitele syvä, noin 5 dl vetoinen uunikulho. Taputtele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään, ja lisää vuokaan. Kauli lopusta taikinasta kuori, ja peitä mustikkakukko sillä. Jos kaulitseminen tuntuu vaikealta, jäähdytä taikinaa kylmemmäksi. Paista 200C noin 40 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.