Olen lueskellut Inna Somersalon Yllin kyllin-kirjaa, jossa on paljon hyvänkuuloisia reseptejä. Esimerkiksi kikpapujauhoista tehtävää farinataa olisi kiva kokeilla, ja vadelma-chilisuklaamuffinssit kuulostavat jännittäviltä. Kirjan miinuksena on jälleen kuvattomuus: monta reseptiä jää varmasti kokeilematta, kun vieressä ei ole herkullisennäköistä annosta. Tofucurrystakaan ei ollut kuvaa, mutta siitä sentään sai aika hyvän käsityksen jo pelkän ainesluettelon perusteella. Ja sitä paitsi, onko tofucurry koskaan ollut pahaa? Menimme suunnilleen alkuperäisohjeen mukaan. Tekemämme (osittain tahattomat) muutokset on merkitty sulkuihin.

Tofucurry

neljälle

2 rkl öljyä

1 sipuli

paljon curryjauhetta (ohjeen mukaan 0,3 dl, mutta emme me sentään niin paljoa laittaneet)

0,5 tl juustokuminaa eli jeeraa

0,5 tl tuoretta inkivääriä (me laitoimme ainakin kaksin verroin)

250-300 g tofua

pienehkö pala kaalia

2 porkkanaa (me unohdimme tämän)

puolikas pienestä kesäkurpitsasta

1 paprika (laitoimme vain puolikkaan)

soijakastiketta

2 dl kaurakermaa (korvasimme kerman laittamalla jonkin verran vettä)

2 dl  vettä ja 0,3 dl kookosmaitojauhetta (laitoimme 1 pienen prkn kookosmaitoa)

sitruunamehua (ei alkuperäisohjeessa)

1 rkl tuoretta persiljaa (meillä 1 tl kuivattua)

Kuumenna öljy ja listan alussa mainitut mausteet pannulla. Lisää tofu ja paista, kunnes kuutiot ovat saaneet hieman väriä. Lisää seuraavaksi pilkotut kaali ja porkkanat, hetken perästä kesäkurpitsakuutiot ja viimeisenä paprika. Kun paprika on hieman pehmentynyt, lisää loput ainekset. Keittele currya viisi-kymmenen minuuttia, ja tarjoa sitten esimerkiksi ohran tai kaura-riisin kanssa.