Meillä siirrytään pian putkiremonttikauteen, joten olen yrittänyt viime aikoina panostaa mm. kuivakaapin tyhjentämiseen. Alla olevassa lasagnessa saatiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla: linssit ja lasagenlevyt. Ohje on alun perin täältä.

Linssilasagne

6 annosta

Linssit:

2 dl punaisia linssejä

2 rkl oliiviöljyä

2 tl basilikaa

1 tl sokeria

1 tl suolaa

Kastike:

1 rkl öljyä

5 dl tuoreita suppiksia (tai paistettuja ja sitten pakastettuja)

2 sipulia silputtuna

4 valkosipulinkynttä silputtuna

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl maitoa

2 dl kermaa (meillä Alpro Soya)

800 g tomaattimurskaa

1/2 dl sitruunamehua

1 1/2 rkl sokeria

1 1/2 tl suolaa (me laitoimme vähemmän)

1/2 tl tuoretta mustapippuria jauhettuna

Lisäksi

1/2 pakettia (250 g) lasagnelevyjä

150 g emmentaalia tai muuta voimakasta juustoa

Esivalmistele linssit. Huuhtele linssit siivilässä ja keitä ne pehmeiksi vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Kaada kuumat linssit kulhoon ja lisää öljy, basilika, sokeri ja suola. Kääntele ja jätä linssit maustumaan.

Tee kastike. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulit. Lisää suppilovahverot ja paista. Lisää kattilaan vehnäjauhot ja kääntele hetki. Kaada joukkoon maito, kerma ja tomaattimurska ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Nosta kattila syrjään.

Nosta kauhallinen kastiketta voidellun vuoan pohjalle. Lado päälle kerros lasagnelevyjä.

Kauho lasagnelevyille suppiskastiketta ja noin kolmasosa linsseistä. Lisää taas kerros lasagnelevyjä ja tee loput kerrokset samaan tapaan. Säästä päällimmäiseksi annos kastiketta. Lisää kerroksiin myös juustoa, mutta säästä kolmasosa lasagnen pinnalle. Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.