Suppilovahverot, kuten sienet yleensäkin, nauttivat suurta suosiota Lettupannulassa. Syksyllä kävimme sienessä useampaan otteeseen, ja nyt olemme saaneet nauttia suppiksista monta kertaa. Useimmiten sienet päätyvät pastakastikkeeseen, kuten tälläkin kertaa. Inna Somersalon Yllin kyllin-kirjasta löytyi sienipastaohje, joka pienin sovelluksin pääsi kokeiluun. Emme ole käyttäneet muskottipähkinää kovinkaan moneen ruokaan, mutta tässä se kannattaa. Herkullista!
Suppis-pinaattipasta
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 5 dl paistettuja suppiksia (litra tuoreita?)
0,5 tl sokeria
0,25 tl muskottipähkinää
1 tl kuivattua basilikaa
vajaat 0,5 dl vehnäjauhoja
paketillinen tuoretta pinaattia tai pussillinen pakastettua
2 dl kaurakermaa
vettä tarpeen mukaan
kirsikkatomaatteja
parmesaania
Kuumenna öljy pannulla. Hienonna sipulit ja valkosipulit, ja pehmennä ne pannulla. Lisää paistetut suppilovahverot ja mausteet. Paistele hetki, lisää vehnäjauhot, ja paista lisää muutama minuutti. Lisää pinaatti ja kaurakerma. Sekoita, kunnes kastike on suurustunut. Lisää tarpeen mukaan vettä. Tarjoile kirsikkatomaattien ja parmesaanin kanssa.