Useimmiten repäisen reseptin mukana koko sivun, tai kirjoitan kulmaan, mistä ja milloin resepti on otettu. Nyt kuitenkin löysin kansiostani pikarieskareseptin, jonka alkuperästä ei ole mitään tietoa.

Nämä rieskat olivat ihanan rapsakoita, ja valmistuivat todella nopeasti. Pikaleipätaikinoihin kannattaa kokeilla kaikkea ylimääräistä, mitä kaapista löytää: erilaisia juustoja, mausteita, rucolaa, siemeniä, pähkinöitä, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja.. Me lisäsimme tällä kertaa rieskataikinaan pari isoa kourallista rucolaa ja päälle raastettua emmentaalia.

Hyvää alkavaa vuotta 2010!

Kauraleserieskat

9 kpl

2 dl vettä

0,5 dl kauraleseitä

1 dl piimää tai maitoa

1 rkl ölyä

0,5 tl suolaa

1 kananmuna

2,5-3 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

muutama tukko rucolaa

emmentaalia tai parmesaania raastettuna

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen, ja tee sitten kauralesepuuro. Sekoita kauraleseet veteen, ja kypsennä mikrossa 2 minuuttia. Varo, ettei puuro kiehu yli. Sekoita ja anna jäähtyä hieman.

Sekoita maito, öljy, kananmuna ja suola keskenään ja lisää hieman jäähtyneeseen puuroon. Lisää joukkoon myös pieneksi pilkottu rucola. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Taikina saa jäädä reilun löysäksi!

Nostele taikinaa pellille rieskoiksi. Pistele haarukalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti.