Teimme sen, minkä Chocochili ja Kurpitsamoska edellä: ihastuimme Vegan yumyumin tomaatti-cashewpastaan. En etukäteen ollut varma, kannattaako pastaa varten satsata kirsikkatomaatteihin, vai ajaisivatko tavalliset tomaatit saman asian. Nyt tiedän, että tähän kannattaa ehdottomasti valita kirsikkatomaatteja, sillä niiden maku erottui lopputuloksessa ihanasti. Namnam.

Muokkasimme ohjetta niin, että saimme upotettua pastaan kokonaisen tomaattipyrepurkin ja kerman. Meidän taloudessa tuntuu mahdottomuudelta, että muistaisimme aina käyttää avaamamme purkit parissa päivässä. Siksi on turvallisempaa tehdä suosiolla tehdä isoja annoksia, ja ottaa loput vaikka lounaaksi töihin.

Tomaatti-cashewpasta

puoli pussia nauhapastaa

rasiallinen kirsikkatomaatteja

1,5 dl cashewpähkinöitä

1 pikkupurkki tomaattipyrettä

2 valkosipulinkynttä

rasiallinen herkkusieniä

1 rkl balsamicoa

2 dl kaurakermaa

(vettä jos siltä tuntuu)

hieman lämmintä Sisiliaa  tai vastaavia mausteita

mustapippuria

suolaa

tuoretta rucolaa tai basilikaa

parmesaania

Sekoita sauvasekoittimella tomaatit, cashewpähkinät ja tomaattipyre mahdollisimman sileäksi. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Hienonna valkosipuli ja pilko herkkusienet. Kuullota valkosipuleita pannulla oliiviöljyssä hetki, lisää sitten sienet ja balsamico. Paista muutama minuutti.

Laita pasta kiehumaan. Lisää pannulle tomaatti-cashewseos sekä loraus kaurakermaa. Anna paistua keskilämmöllä 4-5 minuuttia ja lisää pannulle kermaa pikkuhiljaa. Mausta haluamillasi mausteilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike pastan joukkoon ja silppua sekaan reilusti tuoretta basilikaa tai rucolaa.