Kauppojen glögit ovat vuosi vuodelta tuntuneet sokerisemmilta, ja tänä vuonna ei ole vielä tullut ostettua kotiin yhtään tölkkiä sokeriglögiä. Sen sijaan olemme tehneet itse glögiä, viimeisimpänä mustaherukkaglögi, joka maustettiin inkiväärillä ja hunajalla.

Mustaherukka, inkivääri ja hunaja ovat loistavia flunssannujertajia, joten juoma sopii hyvin myös nuhanenille. Me lisäsimme mustaherukkamehun kuumaan mausteliemeen aivan viimeiseksi, mikä toivottavasti vähentää hieman c-vitamiinin hajoamista.

Glögi

1,5 dl vettä

1/2 pss (á 25 g) glögimausteita (esim. tätä)

reilu 1 dl makeuttamatonta mustaherukkamehua (esim. tätä)

5 dl vettä (tai mehupullon ohjeen mukaan)

tuoretta inkivääriä

hunajaa maun mukaan (ainakin pari rkl)

rusinoita ja manteleita

Kaada kattilaan 1,5 dl vettä ja puoli pussia glögimausteita. Kiehauta, ja anna sen jälkeen poreilla hiljaisella lämmöllä 15-30 minuuttia riippuen siitä, kuinka mausteista glögiä haluat. Siivilöi mausteliemi ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi mustaherukkamehutiiviste, pilkottu inkivääri ja hunaja. Tarjoile rusinoiden ja manteleiden kanssa.