Blogimatka vetelee viimeisiä: tämän postauksen myötä on enää kaksi blogia jäljellä, ja sitten olemmekin kokkailleet kaikista listamme blogeista jotain. Tämänkertainen keitto ei ollut aivan suosikkimme, sillä curryjauhetta oli aivan liikaa. Maku ja koostumus muistuttivat sitä koulun kanaviilokin kastiketta, jota ainakin ala-asteella syötiin.

Vähemmällä currylla (tai muilla mausteilla) tämä on ihan kokeilemisen arvoinen, ovathan sekä kukkakaali että purjo hyviä sosekeitoissa. Ohje löytyi täältä.

Curry-kukkakaalikeitto

rypsiöljyä

1 iso purjo

2 valkosipulinkynttä

1 rkl tuoretta inkivääriä pilkottuna

2 rkl curryjauhetta (suosittelen laittamaan ensin vain yhden!)

1 tl soijakastiketta

1 kukkakaali

1 iso peruna

kasvisliemikuutio

vettä

1 pieni purkki kookosmaitoa

Pese ja pilko purjo. Pilko myös valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna ison kattilan pohjalla öljyä, ja kuullota siinä purjot, valkosipulit ja inkivääri. Lisää curryjauhe ja soijakastike kuullottamisen loppuvaiheessa.

Pilko kukkakaali ja peruna. Lisää kasvikset kattilaan ja lisää vettä, kunnes kasvikset lähes peittyvät. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio, ja keitä, kunnes kukkakaali ja peruna ovat kypsiä. Soseuta ja lisää kookosmaito.