Luotan kikherneiden maustamisessa tuttuun valkosipuli-oliiviöljy-sitruunamehu-kombinaatioon. Tuija Ruuskan Kasviskeittiössä oli otettu nämä ainekset, ja lisätty joukkoon kosolti Intian makuja. Lopputulos oli loistava, ja näitä voisi tarjoilla vaikkapa tapastyyppisesti juhlissa.

Me teimme puolikkaan annoksen, ja siitä tuli kahdelle hengelle enemmän kuin tarpeeksi. Alla olevasta riittää siis vaikka pienelle armeijalle.


Mausteiset kikherneet

7 dl keitettyjä kikherneitä (tai 2 tlk valmiita)

1 pieni punasipuli

3 rkl raastettua inkivääriä

3 valkosipulinkynttä

1/2 dl (tai enemmän) sitruunamehua

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl maustepippuria (tai 1 rkl garam masalaa)

1 tl kurkumaa

1 rkl jauhettua juustokuminaa

1/2 tl cayennepippuria (tai pala tuoretta chiliä)

(suolaa)

Huuhtele kikherneet huolellisesti. Pilko sipuli pieneksi. Soseuta lopuista aineksista sauvasekoittimella tasainen kastike, ja sekoita kikherneiden ja sipuleiden joukkoon. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.