Punajuuri ja vuohenjuusto on tunnetusti hyvä pari. Jääkaapissa köllöttelevät punajuuret pääsivät tällä kertaa vuohenjuuston kanssa uuniin, ja lopputuloksena oli nopeasti suihin katoavaa vuohenjuusto-punajuurivuokaa.
Vuohenjuusto-punajuurivuoka
4 hlölle lisukkeeksi
800 g raakoja punajuuria
150 g vuohenjuustoa
oliiviöljyä
suolaa
1 tl timjamia
mustapippuria
Keitä kuorimattomat punajuuret lähes kypsiksi (n. 45 min koosta riippuen). Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi. Jäähdytä punajuuria sen verran, että saat ne kuorittua. Viipaloi punajuuret, ja sekoita niihin oliiviöljyä, suolaa, timjamia ja mustapippuria. Lado punajuuriviipaleet uunivuokaan. Leikkaa päälle vuohenjuustoviipaleita, ja valuta vielä hieman oliiviöljyä. Paista uunin ylätasolla, kunnes vuohenjuustot saavat väriä.