Punajuuri ja vuohenjuusto on tunnetusti hyvä pari. Jääkaapissa köllöttelevät punajuuret pääsivät tällä kertaa vuohenjuuston kanssa uuniin, ja lopputuloksena oli nopeasti suihin katoavaa vuohenjuusto-punajuurivuokaa.

Vuohenjuusto-punajuurivuoka

4 hlölle lisukkeeksi

800 g raakoja punajuuria

150 g vuohenjuustoa

oliiviöljyä

suolaa

1 tl timjamia

mustapippuria

Keitä kuorimattomat punajuuret lähes kypsiksi (n. 45 min koosta riippuen). Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi. Jäähdytä punajuuria sen verran, että saat ne kuorittua. Viipaloi punajuuret, ja sekoita niihin oliiviöljyä, suolaa, timjamia ja mustapippuria. Lado punajuuriviipaleet uunivuokaan. Leikkaa päälle vuohenjuustoviipaleita, ja valuta vielä hieman oliiviöljyä. Paista uunin ylätasolla, kunnes vuohenjuustot saavat väriä.