Santtu kehui kesällä Cafe Aaltopellissä syömäänsä suklaa-kesäkurpitsakakkua niin paljon, että päätyi loppujen lopuksi pyytämään reseptiä kahvilan työntekijältä. Resepti saapuikin myöhemmin sähköpostitse, ja viime viikolla Santtu kokkaili kakkua sadepäivän ratoksi. Resepti on kuulemma alunperin jostain lehdestä, mutta en googlailemalla löytänyt alkuperäislähdettä.
Kakku oli todella hyvää, mutta mielestäni parempaa vasta seuraavana päivänä yön yli maustuttuaan. Me emme malttaneet odottaa kakun jäähtymistä, joten alhaalla olevassa kuvassa kuorrute on hieman valuvaa. Jos haluat edustuskelpoisen kakun, kannattaa ehkä odottaa kakun jäähtymistä ennen kuorrutteen levittämistä.
Suklaa-kesäkurpitsakakku
kakkuvuuallinen
Taikina
n. 250 g kesäkurpitsaa raastettuna (yksi pieni melkein kokonaan)
100 g tummaa suklaata sulatettuna (voi laittaa vähän enemmänkin)
yli 1/2 pss rouhittuja manteleita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
noin 1 dl omenahilloa
Kuorrutus
25 g voita/margariinia
50 g tavallista maustamatonta sulatejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon. Lisää sitten kesäkurpitsaraaste, sulatettu suklaa, öljy ja mantelirouhe. Jauhota irtopohjavuoka, ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Vatkaa / vispaa kuorrutuksen aineet sekaisin. Mitä enemmän vatkaat, sitä juoksevampaa seoksesta tulee. Kuorruta jäähtynyt kakku.