Hedelmäkulhosta löytyi ylimääräinen sitruuna ja Mojo-kirjasta sitruunapasta, joten illan menyy oli valittu. Heitimme joukkoon vielä kasan kesäkurpitsaa, jotta sitruunapastasta tulisi pääruokamaisempi. Sitruunapasta oli hyvä kokeilu, ja suosittelisin sitä lisukkeeksi esimerkiksi papupyöryköille tai simppelisti paistetulle tofulle.

Mojosta: Kirjassa on paljon liharuokaa, joten kasvissyöjälle kirja on hieman haastava. Olen kuitenkin lueskellut mielenkiinnolla mm. tomaatin sisuksista tehtyä tomaattimarmeladin ohjetta, joka pääsee meillä kokeiluun, kunhan saamme jonkun juustohiiriystävistämme kylään. Tomaattimarmeladi kehotetaan nauttimaan manchego-juuston kanssa, enkä epäile yhtään, etteikö yhdistelmä olisi herkullinen.

Sitruunapasta

4 hlölle lisukkeeksi?

(puolikas kesäkurpitsa)

400g tuorepastaa (tai vähemmän tavallista pastaa)

1 sitruuna

1 rkl margariinia / voita

1 rkl oliiviöljyä

2 dl kermaa

mustapippuria

suolaa

parmesaania

Jos käytät kesäkurpitsaa, pese ja pilko se. Paista palat kuumalla pannulla al denteksi, ja siirrä lautaselle. Peitä lautanen kannella tai foliolla.

Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori (ei valkoista!) ja purista mehu pannulle. Lisää rasvat ja kuumenna. Lisää kerma, mustapippuri ja halutessasi suolaa. Anna kiehua hieman kokoon.

Sekoita  al denteksi keitetty pasta, kastike ja kesäkurpitsat. Eaasta päälle parmesaania. Tarjoile lisukkeena tavallisen pastan sijaan.