Kirjastosta tarttui mukaan Celia Brooks Brownin Uusi kasviskeittiö-kirja, josta löytyi helppo ja nopea seesam-jogurttidippi. Ohjeessa kehotettiin käyttämään puolet jogurttia ja puolet majoneesia, mutta me käytimme pelkkää jogurttia. Minua ei majoneesittomuus haitannut, korkeintaan rakenne oli hieman löysä. Paksummalla jogurtilla tai jogurtin valuttamisella tästäkin ongelmasta päästään eroon. Dippi oli hyvää, ja sitä voisi varioida edelleen esim. valkosipulisempaan suuntaan.

Seesam-jogurttidippi

1/4 dl seesaminsiemeniä

1 1/4 dl maustamatonta jogurttia (mielellään paksumpaa lajiketta)

1-1,5 rkl soijakastiketta

Paahda seesaminsiemeniä kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä ja pomppivat hieman. Jäähdytä siemenet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile heti.