Kesäkurpitsaa on lisätty viime aikoina vähän joka ruokaan, tällä kertaa focaccialeipään. Kesäkurpitsa ei lopputuloksessa maistu, mutta se tuo mehevyyttä leipään. Foccacian ohje on Hesarin ruokapalstalta, jonka reseptivarasto tuntuu olevan ehtymätön. Hesarin ohje on mainio peruohje, jota voi varioida esimerkiksi erilaisilla täytteillä.

Focaccia

uunipellillinen

4½ dl vettä

1 rkl sokeria

½ tl suolaa

1 ps kuivahiivaa

9-10 dl vehnäjauhoja

(pari desiä raastettua kesäkurpitsaa)

2 rkl oliiviöljyä

Pinnalle:

1-1,5 dl oliiviöljyä (me käytimme vain 0,5 dl, ja mielestäni se oli aivan tarpeeksi!)

1 ruukku basilikaa

1(-1,5) rkl karkeaa merisuolaa

 

Lisää veteen sokeri ja suola. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva kolmeen desilitraan jauhoja. Vatkaa seos lämpimään veteen ja anna seistä lämpimässä kunnes se alkaa kuplia (n. 5-10 minuuttia).

Lisää kesäkurpitsaraaste. Alusta taikina lopuilla vehnäjauhoilla pehmeäksi. Lisää lopuksi pari lusikallista öljyä. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Nostata (ehkä 20-30 minuuttia?).

Silppua basilika ja lisää suolan kanssa mortteliin. Hiero tahnaksi.  Painele kaksinkertaiseksi kohonneeseen leipäpohjaan sormilla koloja. Täytä kolot oliiviöljyllä ja ripota päälle basilika-suolaseosta. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.