Nyt tuli keittoa, joka kuuluu ehdottomasti kategoriaan "Tätä Uudestaan". Kantarelleista ei kyllä taida saada mitään pahanmakuista aikaan.. Ohje on pienin muutoksin Marianne Kiskolan kirjasta Papu, Porkkana ja Hillopulla.
Kantarelli-linssikeitto
4 hlölle?
1 l kantarelleja (osan voi korvata herkkusienilläkin)
paistoon sopivaa margariinia
1 porkkana
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
2,5 dl punaisia linssejä
2 dl ruokakermaa
ruohosipulia
Puhdista ja pilko sienet. Paista sienet rasvassa kypsiksi ja siirrä sivuun. Pilko porkkana, sipulit ja valkosipulit. Kuumenna kattilan pohjalla öljyä ja paistele siinä kasviksia, kunnes ne pehmenevät. Lisää 2/3 sienistä, vesi, kasvisliemikuutio, suolaa, mustapippuria ja sitruunamehu. Huuhtele linssit ja lisää myös ne keittoon. Keitä, kunnes linssit ovat kypsyneet. Soseuta keitto, lisää kerma ja tarkista maku. Lisää tarjoiluvaiheessa loput paistetuista sienistä ja pilkottua ruohosipulia.