Jääkaapista löytyi vielä kesäkurpitsaa, joten teimme siitä soppaa työevääksi. Keiton ulkonäkö muistuttaa erehdyttävästi pinaattikeittoa, mutta maku on tyystin toinen: kesäkurpitsan lisäksi makua antaa koskenlaskija ja basilika.

1251214739_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Basilikalla maustettu kesäkurpitsakeitto

3 annosta?

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 reilun kokoinen kesäkurpitsa

n. 4 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

mustapippuria

pieni hyppysellinen timjamia

1 rkl kuivattua persiljaa

1 rkl kuivattua basilikaa

reilu 1/2 pkt koskenlaskijaa

ruukullinen basilikaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä, ja kuullota siinä sipulit ja valkosipulit. Pilko kesäkurpitsat ja lisää kattilaan. Kaada kattilaan sen verran vettä (n. 4dl), että osa kesäkurpitsoista jää reilusti veden pinnan yläpuolelle. Kesäkurpitsat menevät kasaan keitettäessä, joten vettä ei tarvitse olla kovin paljoa. Lisää mausteet (tuoretta basilikaa lukuun ottamatta) kun vesi kiehuu.

Keitä kesäkurpitsat kypsiksi. Soseuta keitto, ja lisää pieneksi murennettu koskenlaskija. Jos kyllästyt koskenlaskijan sulamisen odotteluun, soseuta keitto uudestaan. Lisää lopuksi ruukullinen hienonnettua basilikaa. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Keitto on parhaimmillaan heti valmistumisen jälkeen, kun basilika on vielä kauniin vihreää.