Olisin halunnut tehdä kvinoasalaattia, mutta sitä ei ollut kaapissa eikä lähikaupassa. Niinpä oli tyytyminen kuskusiin, jota löytyi kaapista kaksin kappalein (kumpikin paketti avattu?!). Onneksi kuskus ja kikherneet natsasivat hyvin yhteen, eikä salaattia syödessä enää kaivannut kvinoaa. Kesäistä oli.
Kikherne-kuskussalaatti
4 hlölle lounaaksi?
1,5 dl kuskussuurimoita
1 tlk kikherneitä
4-5 tomaattia
1/2 kurkku
cashewpähkinöitä
nippu ruohosipulia
tuoretta basilikaa tai rucolaa tai kumpaakin
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
Kaada kuskussuurimot salaattikulhon pohjalle ja lisää päälle puolitoista desiä kiehuvaa vettä. Anna turvota, ja huuhtele sillävälin kikherneet. Sekoita kikherneet hieman jäähtyneeseen kuskusiin. Lisää oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria ja sekoita huolellisesti. Sitruunamehua kannattaa laittaa niin paljon, että se maistuu kunnolla. Pilko loputkin aineet ja sekoita salaattiin.