Emme ole ennen tehneet itse simaa, mutta nyt teimme! Ei ollut vaikeaa, etenkään, kun simatarvikkeet ja ohjeet tupsahtivat postista. Dansukker lähetti meille sokereiden ja rusinoiden lisäksi mm. suppilon. Kiitos vain!

Ensikertalaiselle simanvalmistus oli jännittävää: mietitytti, tuliko liikaa hiivaa, tai kuinka usein pullosta kannattaa päästää paineita. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, ja vappujuomasta tuli juuri sopivan simaisaa. Vaihdoimme toisen sitruunan appelsiiniin, mutta muuten toimimme saamiemme ohjeiden mukaan.

1241088090_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sima

n. 4 litraa

4 l vettä

250 g sokeria

250 g fariinisokeria

1 iso sitruuna

1 iso appelsiini (tai sitruuna)

1/6 tl tuorehiivaa

rusinoita

Kiehauta osa vedestä (1-1,5 l) ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä siivilöity sitruunan ja appelssiinin mehu. Lisää pieni nokare hiivaa haaleaan seokseen. Jätä kattilaan tai kulhoon vuorokaudeksi.

Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen
sokeria ja muutama rusina.  Huom ! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin 3 päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.