Koska uuni oli jo sämpylöiden jäljiltä lämmin, teimme vielä nopeasti valmistuvia pähkinä-rusinakeksejä. Lettupannun jäsenet ovat yleensä enemmän suklaisten keksien perään, mutta pähkinä-rusinakeksitkin hävisivät nopeasti pelliltä. Resepti löytyi täältä.

1240740728_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rusina-pähkinäkeksit

10-15 kpl

100 g leivontaan sopivaa margariinia
1 1/2 dl fariinisokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl rusinoita hienonnettuna (vähän enemmänkin mahtuu joukkoon, kuin myös pähkinöitä)
1 dl pähkinöitä rouhittuna (esim. hasselpähkinöitä, cashewpähkinöitä, pekaanipähkinöitä)

Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten ja sekoita kuivat aineet, rusinat sekä pähkinärouhe joukkoon. Ota taikinasta pallosia ja taputtele ne keskikokoisiksi, paksuhkoiski pikkuleiviksi leivinpaperoidulle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Nosta kypsät pikkuleivät ritilän päälle jäähtymään.