Kirjoittaminen ei ole viime aikoina maistunut, vaikka ruokaa olemme tehneet entiseen tapaan. Tuloksena on kasa julkaisemattomia reseptejä, joita pitäisi (kait) purkaa. Alla olevaa kuvaa katsellessa huomaa, että jo viikon-parin viive juttujen julkaisussa aiheuttaa reseptin täydellisen unohtamisen. Kuvittelin, että olemme tehneet kvinoasalaattia, mutta kuvan perusteella olemmekin tehneet jonkinlaista lämmintä kvinoapataa. Jännää.
Kvinoapata tai kvinotto, niin kuin sen muistan.
neljälle
2 dl kvinoaa
1-2 (puna)sipulia
1-2 v.sipulinkynttä
koosta riippuen 0,5-1 kesäkurpitsaa
1 tuore parsakaali
suolaa
mustapippuria
tuoreita tai kuivattuja yrttejä (meillä varmaankin basilikaa, persiljaa, timjamia)
Huuhtele kvinoa hyvin. Laita kattilaan kvinoa ja tuplaten vettä. Kiehauta, laske volaa ja keitä hiljaisella lämmöllä 10-15 minuuttia.
Pilko vihannekset sopivan kokoisiksi. Höyrytä tai keitä pienennetyt parsakaalinkukinnot kattilassa. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista hetki porkkanoita, ja lisää sitten sipulit. Lisää kesäkurpitsa, kun sipulit ovat kuullotuneet. Mausta ja paista, kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä, mutta vielä napakoita. Sekoita kvinoa ja parsakaali muiden vihannesten joukkoon. Tarjoile lämpimänä.