Lainasin kirjastosta "Rakkautta, oliiveja ja timjamia"-nimisen kirjan, jossa on vino pino kasvispainotteista ruokaa. Kirjan kuvat ovat ihania, mutta ohjeet ovat toivottoman hankalia lukea. Olisin kaivannut omia kategorioita salaateille, keitoille ja sen sellaisille, mutta sen sijaan otsikot ovat muotoa "piknikki", "jogurtti", "juhlaan" ja "kasvikset".

Kasvikset-osiosta löytyi jogurttilinssi, jota suositeltiin syötäväksi salaatin tai leivän kanssa. Kokeilimme linssejä salaatin päällä, mutta tulos oli vähän hassua. Meidän mielestämme jogurttilinssi voisi ennemminkin sopia mausteisen ruuan loiventajaksi.

Linssejä punjabista

1,5-2,5 dl punaisia linssejä

2,5 dl maustamatonta jogurttia

1/4 tl juustokuminaa (jeeraa)

1/8 tl kanelia

1/4 tl paprikajauhetta

0,5 tl suolaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Sekoita mausteet jogurttiin. Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi. Koita olla keittämättä mössöksi asti, vaikka se onkin haastavaa. Valuta ja jäähdytä linssit. Sekoita jäähtyneet linssit jogurttiin ja tarjoile heti.