Uuniruuat ovat kivoja, mutta niiden valmistaminen kestää useimmiten tuhottoman pitkään. Tällä kertaa teimme sienillä ja pinaatilla höystettyä perunavuokaa, joka valmistui uunissa vajaassa tunnissa. Tunti oli vielä siedettävä aika, varsinkin kun esivalmistelut olivat kohtuullisen nopeita.
Sieni-perunavuoka
perunoita
porkkanoita
(kuivattua) rosmariinia
öljyä
sipulia
valkosipulinkynsiä
sieniä
pakastepinaattia
kuivattua persiljaa ja basilikaa, kenties muitakin mausteita
mustapippuria
suolaa
ruokakermaa
emmentalia raastettuna
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka. Siivuta kuoritut perunat ja porkkanat ohuiksi siivuiksi ja sekoita niihin kuivattua rosmariinia. Silppua sipulit, valkosipulit ja sienet. Sulata pinaatti. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää sitten sienet ja paista. Lisää lopuksi pakastepinaatti ja mausteet. Suolaa tarvitsee olla tavallista enemmän, sillä sienet ja pinaatti tarvitsevat suolaa maistuakseen.
Lado puolet perunoista ja porkkanoista vuokaan. Kaada päälle sieni-pinaattiseos ja peittele lopuilla perunoilla ja porkkanoilla. Kaada päälle ruokakermaa. Ripottele pinnalle emmentalia ja tyrkkää vuoka uuniin. Anna ruoan muhia 30-60 minuuttia vuuan koosta riippuen. Suojaa vuoka leivinpaperilla, kun juusto on kullanruskeaa.