Onkohan meidän blogi ainoa, joka tekee kesäisiä raparperiruokia keskellä talvea? Viimeksi teimme mansikka-raparperipiirasta, ja nyt kokeilimme raparperipiirakkaa Saara Törmän tapaan. Nyt on raparperit loppu, eli seuraavia raparperinautintoja saadaan vasta uuden sadon myötä.

Raparperipiirakka kirjasta "Saa Vaivata"

piirakkavuuallinen

Täyte:

500g raparperia

1 dl fariinisokeria tiiviisti mittaan puristettuna

3 rkl vehnäjauhoja

25 g margariinia

Taikina:

100 g margariinia

4 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

0,5 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

0,5 tl jauhettua inkivääriä

1 dl maitoa

Päälle:

mantelilastuja

Tee ensin täyte. Kuori ja pilko raparperit. Jos et jaksa pilkkoa kovin pieneksi, kuumenna raparperejä hetki kattilassa. Sekoita muut täytteen aineet raparperien joukkoon. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Sulata taikinaan tuleva margariini. Kaada kaikki taikina-ainekset kulhoon maitoa lukuun ottamatta. Sekoita sähkövatkaimella, kunnes saat muruja.

Voitele vuoka margariinilla ja jauhota vehnäjauhoilla. Kaada puolet muruista vuokaan ja painele ne tasaiseksi pohjaksi. Kaada raparperitäyte pohjan päälle. Lisää loppujen taikinamurusten joukkoon desi maitoa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada raparperien päälle. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista torttua reilu puoli tuntia, kunnes pinta on ruskettunut, eikä tikkuun tartu taikinaa. Tarjoile piirakan kanssa jäätelöä tai kermavaahtoa.