Vadelmamuffinssien lisäksi Vegalicious-blogista löytyi kauniin väristä punajuuripastaa. Jotta koko keittiö ei kokkaamisen jälkeen olisi punaisen värin peitossa, suositeltiin blogissa käyttämään raastamiseen yleiskonetta. Meillä ei ole yleiskonetta, mutta sotkun määrää voi helpottaa hoitamalla kuorimisen ja raastamisen tiskialtaassa. Kuorimisen jälkeen tiskialtaaseen laitetaan lautanen, ja lautasen päälle asetetaan raastinkolmio. Näin raastamalla väri pysyy lähes kokonaan tiskialtaassa, eikä siivottavaa juuri synny.

Punajuuripasta

2-3 hlölle

1 rkl voita/margariinia

1 rkl öljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

7,2 dl raastettua punajuurta tai punajuuren ja porkkanan sekoitusta

0,5-1 tl cayennepippuria

2-3 rkl sitruunamehua

2-2,5 dl ruokakermaa tai creme fraichea

1-2 rkl kuivattua persiljaa

n. 250 g pastaa

Raasta kuoritut punajuuret (ja porkkanat). Silppua sipuli ja valkosipulit. Kuumenna rasva ja öljy pannulla ja kuumenna siinä sipulit. Lisää cayennepippuri ja punajuuret (ja porkkanat). Paista raastetta pannulla n . 12 minuuttia. Lisää sitruunamehu, ruokakerma ja persilja. Hauduta, kunnes pasta on valmista.