Tavallisessa tsatsikissa käytetään kurkkua, mutta talvikaudella hyvä vaihtoehto kurkulle on porkkana. Itse käytimme porkkanaista tsatsikia karjalanpiirakoiden (eli karppisten) päällä, mutta tsatsiki toimii yhtä lailla ruisleivän tai hapankorpun levitteenä.

Porkkanatsatsiki

200g paksua, kreikkalaista jogurttia (esim. Total)

2 porkkanaa

pala valkosipulinkynttä

0,5 tl sitruunamehua

0,5 tl oliiviöljyä

0,5 tl kuivattua persiljaa

mustapippuria

suolaa

Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, valuta jogurttia pari tuntia suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen vesi pois. Hienonna tai murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kipossa, ja anna tsatsikin maustua  vähintään vartin verran.