Tavallisessa tsatsikissa käytetään kurkkua, mutta talvikaudella hyvä vaihtoehto kurkulle on porkkana. Itse käytimme porkkanaista tsatsikia karjalanpiirakoiden (eli karppisten) päällä, mutta tsatsiki toimii yhtä lailla ruisleivän tai hapankorpun levitteenä.
Porkkanatsatsiki
200g paksua, kreikkalaista jogurttia (esim. Total)
2 porkkanaa
pala valkosipulinkynttä
0,5 tl sitruunamehua
0,5 tl oliiviöljyä
0,5 tl kuivattua persiljaa
mustapippuria
suolaa
Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, valuta jogurttia pari tuntia suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Purista raasteesta ylimääräinen vesi pois. Hienonna tai murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kipossa, ja anna tsatsikin maustua vähintään vartin verran.